Uşak Üniversitesi Gıda Mühendisliği

Gıda mühendisliği, bilimsel bilgiler ve mühendislik bilgileri yardımıyla gıdaların güvenilir bir şekilde üretimini, hazırlanmasını, işlenmesini, paketlenmesini, dağıtılmasını, yeni gıdaların üretilmesini ve geliştirilmesini sağlayan ve gıdalardan uygun bir şekilde yararlanmayı hedefleyen mühendislik dalıdır ve temel amacı insanların sağlıklı beslenmesidir. Gıda insan hayatının sürdürülebilmesi için gerekli olan anahtar elementlerden bir tanesidir. Tarih boyunca bütün toplumlar açlıkla ilgili problemler ile mücadele etmek amacıyla çeşitli önlemler almışlardır. Günümüzde ise gıda mühendisliğinin esas görevi yine aynı şekilde hayatın devam ettirilmesi üzerinedir. 

 

Ülkemizdeki ve dünyada verilen gıda mühendisliği eğitim programları incelendiğinde, ilk 4 dönem temel bilimler ve mühendislik dersleri verildiği, 5. ve 6. dönemlerde mühendislik derslerinin yanı sıra mesleki bölüm derslerine başlandığı, 7. ve 8. dönemlerde ise yoğun olarak mesleki eğitime yönelik derslerin okutulduğu belirlenmiştir. Bu kapsamda, Gıda Mühendisliği Eğitim-Öğretim Programımız Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) standartları ve Avrupa Birliği Yüksek Öğretim Programı (BOLOGNA süreci)'na uyumlu olarak hazırlanmıştır. Mezun öğrencilerimizin teknik konularda iyi bir bilgi birikimine sahip olmalarının yanında sosyal, kültürel ve entelektüel yönden de kendilerini geliştirmeleri için zengin bir ders havuzumuz bulunmaktadır. Gıda mühendisliği programımızdaki ders dağılımlarımız;Temel Bilimler (%30), Mühendislik Bilimleri (%25),  İletişim-ekonomi-bilişim (%10), Mesleki yeterlilik ve beceri (%25) ve Sosyal-Kültürel Seçmeli Dersler (%10) şeklinde 5  ana kısımdan oluşmaktadır.

 

 

Gıda Mühendisliği Bölümü 2018 öncesi girişli öğrenciler Ders Planı

Gıda Mühendisliği Bölümü 2018-2020 arası girişli öğrenciler için Ders Planı

Gıda Mühendisliği Bölümü 2020 ve sonrası girişli öğrenciler için Ders Planı

 

Gıda Mühendisliği Bölümü Der İçerikleri Türkçeİngilizce


Oluşturma: 20 Şubat 2018