Uşak Üniversitesi Gıda Mühendisliği

Bölümümüz bünyesinde hem eğitim-öğretim hem de bilimsel çalışmaların yapılması amacıyla 2 adet 100 m2 ve 2 adet 70 m2  olmak üzere 4 adet laboratuvarımız bulunmaktadır. Bunlar; 1) Enstrümental Analiz, 2) Gıda Teknolojileri Laboratuvarı, 3) Biyoteknoloji ve 4) Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarıdır.

 

           

 

Laboratuvarlarımızda; Kapiler elektroforez, Yüksek Basınç Sıvı Kromatografi Cihazı, UV-Visible Spektrofometre, Renk Tayin cihazı, Soğutmalı İnkübatörler, Yaş Yakma Ünitesi, Buharlı Distilasyon Ünitesi, Otomatik Yağ Ekstraksiyon Chazı, pH metreler, Çeşitli Boyutlarda Etüvler, Santrifüj, Otoklav vb. genel laboratuvar cihazları ile donatılmıştır.

 

 


Oluşturma: 20 Şubat 2018